Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 50€!

Lagavulin Single Malt Whisky 16 Years Old

Lagavulin 16 Year Old legendarni je zadimljeni viski s otoka Islay. Odležavao je u hrastovim bačvama najmanje 16 godina, ima intenzivan tresetni dim i bogatu slatkoću na nosu, zatim šeri, voće i dim na nepcu.

125,70 €

Cijena po litri: 179,57 €

Brand: Lagavulin

Šifra proizvoda: SLAG70

-
+
Dodaj u košaricu

Informacije o proizvodu

Vrsta alkoholnih pića Vrsta alkoholnih pića:

Whisky

Pakiranje Pakiranje:

0,7l

Zemlja porijekla Zemlja porijekla:

Škotska

Vrsta whiskya Vrsta whiskya:

Single Malt

Lagavulin je neobuzdana vatra s obale Islaya: jedan od proslavljeno dimno najintenzivnijih viskija na svijetu. Od 1816. Lagavulin single malt scotch viski proizvodi se u slikovitoj uvali pored dvorca Dunyvaig. Za cijenjene poznavatelje i stručnjake, Lagavulin je poznat kao “kralj Islaya”. To je “bitan” škotski viski koji svaki poznavatelj ili entuzijast mora imati u svojoj kolekciji; jedan je od omiljenih svjetskih sladnih viskija. Na nosu, ovaj jednolični slad punog tijela ima intenzivan okus, tresetni dim s jodom i morskim algama te bogatu, duboku slatkoću. Paleta ima suhi tresetni dim koji nepce ispunjava nježnom, ali snažnom slatkoćom, nakon čega slijedi more i sol s dodirima drva. Njegov je završetak dug, elegantan i ispunjen tresetom s puno soli i morskih algi.

Vjetrovit otok Islay na zapadnoj obali Škotske ulijeva snagu karaktera u sve što proizvodi – ovaj nagrađivani single malt škotski viski izrađivali su otočani sa strašću i vještinom više od 200 godina. Poznavatelji ga cijene i poznaju kao “kralja Islaya”.

Lagavulin 16 Year Old legendarni je zadimljeni viski s otoka Islay. Odležavao je u hrastovim bačvama najmanje 16 godina, ima intenzivan tresetni dim i bogatu slatkoću na nosu, zatim šeri, voće i dim na nepcu. Ostavlja dug, začinski završetak s apetitnom slatkoćom. Najbolje se uživa sam ili s kapljicom vode, kako bi oslobodili okus.

Jako tresetni ječmeni slad, spora destilacija na Islayu i dugo sazrijevanje u bačvama doprinose bogatim teksturama Lagavulina, intenzivnim okusima i izvanrednom mirisu dima, salamure i slatkoće. Kako kažu mještani: “Vrijeme gasi vatru, ali ostavlja toplinu.

;